Till innehåll för sidan
BoAb loggan
BoAb loggan
BoAb loggan

Välkommen till Boab Återbruk

Här hittar du inredning från -30 talet och framåt. Vi återbrukar så mycket som möjligt både inifrån lägenheter så väl som fasader och tak. Vad vi har att erbjuda i butiken kommer variera. Du kan tyvärr inte tinga något utan du handlar på plats. Betalning sker endast med Swish.

Det du ser på bilderna är exempel på inredning som kan finnas i butiken. Detta skiljer sig från gång till gång du besöker oss. Saker på bilderna kan vara sålda, och nya kan ha tillkommit.

Innan du handlar: Om du köper elektronik från oss köper du det i befintligt skick men med en garanti om att det ska fungera när du kommer hem. Fungerar inte spisen eller tvättmaskinen när du kommer hem får du komma och byta eller få pengarna tillbaka. Fungerar den inte ett par månader senare kan du tyvärr inte göra samma sak. Boab uppmanar dig att kontrollera skicket noggrant på övriga varor innan du lämnar butiken.

Skänkeshörnan: Vi har även en del i butiken där vi ger bort inredning. Det kan vara något för den händige att laga, eller något udda föremål. Kontakta personalen innan du hämtar något.

Öppettider: Boab Återbruk har öppet torsdagar kl 15-19 och lördagar 9.30-13.

Undantag kan förekomma. Kolla för säkerhets skull aktuella öppettider på facebooksidan Boab Återbruk.

Varför öppnar ett kommunalt bostadbolag en Återbruksbutik?

Boab tvingas riva cirka 130 lägenheter och ett par villor som hör till bostadsbeståndet. Detta beror till största delen på att Hällefors tappat i antalet invånare och att alltför många lägenheter står tomma. Istället för att kasta allt från lägenheterna har Boab öppnat Boab Återbruk. Syftet är att materialet ska återbrukas och komma någon annan till nytta. Det är också att Boab ska bidra till nya jobb och kanske viktigast, göra vad vi kan för att bidra till klimatomställningen.

Hylla med badrumsskåp
Dörr med text "snicker-boa"
Hylla med luckor och lådor