Till innehåll för sidan
BoAb loggan
BoAb loggan
BoAb loggan

​Grythyttan

Här visas våra bostäder i Grythyttan.

Foto på ett rött hus - Domaren

Domaren

är ett charmigt hus med 5 stycken lägenheter och en tvättstuga. Huset är beläget på Torget i Grythyttan, i princip granne med fiket Guldkringlan, bibilioteket och puben Cornelis.

Byggår: 1968 Antal hus: 1

Foto på vitt hyreshus - Fiskalen

Fiskalen

består av tre hus med totalt 20 stycken lägenheter. Ett stenkast bort hittar du torget i Grythyttan, Grythyttans Gästgivaregård, samt Måltidens Hus med Restauranghögskolan.

Byggår: 1955-1962 Antal hus: 3

Foto på tre hyreshus - Hyttan

Hyttan

som ligger nära Statoil och Grythyttans enda pizzeria är tre hus med 25 stycken lägenheter. Husen har relativt nya kök och badrum. Väldigt nära till Restauranghögskolan.

Byggår: 1955-1962 Antal hus: 3

Foto på rosa hus - Prästgården

Prästgården

som det finns ett hus som heter är det 8 stycken lägenheter i. Rätt nyligen renoverat med nya kök och badrum. Ligger mellan Måltidens Hus och Torget.

Byggår: 1956 Antal hus: 1

Foto på gula radhus - Skolmästaren

Skolmästaren

som i folkmun kallas Kyrkogatan (för att vägen leder till kyrkan), är byggt som radhus. Här finns 41 stycken lägenheter i varierande storlekar där alla har en egen ingång. Ligger i anslutning till byns fotbollsplan där GIF spelar sina hemma- matcher. Nära också till Tempo och Neerings Glass. Nära till Restauranghögskolan.

Byggår: 1964-1965 Antal hus: 4

Foto på flera röda tegelhus - Sörgården

Sörgården

Sörgården innehåller Servicelägenheter, dagis samt 10 stycken studentrum, korridorboende med gemensamt kök, vardagsrum och tvättstuga. Mitt i byn och nära till allt.

Byggår: 1968 Antal hus: 1 (ett skepp)